Hvorfor henger rampenissen etter én fot i vinduet? Og hvordan havnet kosedyrene i kjøleskapet? I desember flytter rampenissen inn. Det betyr en ny rampestrek hver morgen fram til julaften. Ifølge rampenissen har alt han gjør, en naturlig forklaring. 

Rampenissen har de siste årene blitt et kjent fenomen i Norge som et alternativ til den klassiske gavekalenderen. 

I bøkene Rampenissens julekalender finner du 24 kapitler – ett kapittel for hver dag i desember fram til julaften. Bakerst i bøkene får de voksne et oppsett for hvordan den påfølgende nattens rampestrek skal utformes. Bøkene har altså 24 forslag til rampenissestreker som alle er enkle å gjennomføre og passer til alle typer hjem.

Med dette tar vi kalenderideen ett skitt videre. Rampenissens julekalender er skjønnlitterær historie, men er også aktivitetskalender på én gang.

I selve historien følger vi rampenissen fra 1. desember og fram til julaften, hvor han hver dag forklarer hvorfor ting har blitt som de har blitt. Hvorfor stod alle stolene på kjøkkenbordet og hva er årsaken til at alle lekene ble lagt i vasken? Rampenissen har alltid en naturlig forklaring på hva som har skjedd, satt i sammenheng med hans oppdrag og utfordringer. Gjennom forklaringen utspiller det seg en fortelling over 24 kapitler i god klassisk julekalendertradisjon.

Bakerst i bøkene finnes også en QR-kode som linker til en spilleliste hvor kapittelet leses av rampenissen selv (lest av forfatteren). Lydfilene av kapitlene blir tilgjengelige på tilsvarende datoer i desember.

Her kan du fram til 1. desember høre de høre smakebiter fra bøkene. I desember kan du kun finne lydversjonen av kapitlene ved å scanne QR-koden i bøkene, og du vil også trenge et passord fra boka for å få tilgang.