Høsten 2021 kom den andre boka i serien Rampenissens julekalender. Boka er bygget opp på samme måte som fjorårets suksess, men er ikke en fortsettelse. Det ikke har noe å si hvilken av bøkene man leser først.

I Rampenissens julekalender, årgang 2 drar rampenissen som alltid til menneskeverdenen for å gjøre oppgavene sine: Skape julestemning, gjøre rampestreker og finne ut hva barn ønsker seg til jul. Nytt av året er at Nissetinget har laget en huskeregle for alt rampenissen skal gjøre. I tillegg har de laget en konkurranse for alle rampenisser om å bli «Årets rampenisse». Med andre ord ser dette ut til å bli en travel desember for rampenissen.

Nå skjønner du sikkert at jeg ble litt lei
av ting som snurrer rundt og rundt i en fei.
Tiden går feil i Nisseland.
Det må vi fikse så fort som vi kan.

Rampenissen

Rampenissen gjør så godt han kan, men om det er mye å rekke fra før, blir det ikke lettere når han etter noen dager drar tilbake til Nisseland. Der oppdager han at det fortsatt er 1. desember. Tiden står stille og uten at de selv vet det, lever nissene den samme dagen om og om igjen. Det viser seg at en trolldom er kastet over Nisseland. Rampenissen får det dermed dobbelt så travelt når han i tillegg til pliktene sine må finne ut hvordan tiden skal bli riktig igjen i Nisseland. For, mange vil bli skuffet om ikke nissene er klare med alt de skal til julaften.

Vi nisser kan jo ikke bare ha 1. desember?
Det er jo julaften som er vår store dag!

Julenissen

«Rampenissens julekalender. Årgang 2» er en historie om hvordan rampenissen oppdager at både mennesker og nisser kan bli så travle at tiden forsvinner uten at vi merker det. Historien handler om hvordan vi kan ta tiden tilbake og være tilstede og sammen med hverandre, slik at travelhet og dårlig tid ikke står i veien for alle de gode verdiene julen representerer.